TOTS ELS
ESTIUS
CANTANT
A LA LLUNA
EN VERS

Diuen que el plaers majúscul
just és comparable a tocar la lluna.
Canten a la lluna els llops que udolen
i ho fa també qui vol cantar l’amor.

Nosaltres ho fem en vers.
Perquè la poesia és la nostra manera de cançó.
Perquè tocar la lluna és i serà sempre la nostra vocació,
Perquè en les nits d’estiu, amb llum de lluna ,
les paraules vessen més a pler.

L’any 2010, la Fundació Mallorca Literària va crear i inaugurar el cicle “LA LLUNA EN VERS”: una oferta de d’activitat cultural focalitzada en els mesos d’estiu (de juny a setembre) i amb la paraula com a eix vertebrador. Durant aquests anys, el cicle ha programat més de 200 activitats i ha reunit prop de 20.000 persones en el plaer compartit de cantar a la lluna en vers.

Des d’aquella primera edició, el cicle es va proposar convertir les nits d’estiu en ocasions propícies a una aproximació a la literatura diferent, combinant nombrosos llenguatges escènics i expressiu. També n’ha estat característica la incorporació d’altres ingredients enriquidors de l’experiència per al públic, tals com les ubicacions de les activitats, els tasts gastronòmics i/o artístics que sovint acompanyaven a les propostes literàries, etc.

Tots aquests ingredients han estat combinats de formes molt diverses en un festival que ha aplegat veus literàries de tots els temps i procedències, a través de professionals i creadors tant de Mallorca com d’altres indrets de Balears, Espanya i de l’àmbit internacional.

Al llarg dels anys, la voluntat d’aquest cicle ha estat, principalment, configurar un programa anual de propostes per engrescar el públic a assaborir les nits d’estiu amb gust literari, procurant incorporar el bo i millor de l’escena teatral local basada en títols literaris i, també, fomentar la creació literària i la seva difusió escènica a través de recitals i altres formes de dicció públiques.

EDICIONS ANTERIORS

La lluna en Vers